top of page
Blog: Blog2
Zoeken
  • Jinup

Het verhaal van Jin Shin Jyutsu

Jiro Murai, de ontdekker van Jin Shin Jyutsu, werd geboren in Kaga City, Japan in 1886. Hij werd geboren in een zeer goed opgeleide familie van artsen en medische professionals. Murai was een fervent lezer en hij nam informatie uitzonderlijk goed op. Jiro's vader en oudere broer waren artsen, Jiro besloot een andere weg in zijn leven in te slaan en hij behaalde een diploma zijdeproductie door het kweken van zijderupsen.

In zijn jeugd genoot Jiro van een roekeloze feestlevensstijl. Een voorbeeld hiervan was dat hij aan veel knoedel-eetwedstrijden zou deelnemen. Vanwege dit overmatig eten kreeg hij op 26-jarige leeftijd de diagnose van een ernstige ziekte die te maken had met zijn spijsverteringsstelsel. Zijn toestand werd terminaal. Murai nam ontslag en werd door een keuze naar een berg gebracht waar hij in de hut van zijn familie verbleef. Daar onderging Jiro een reeks oefeningen, waaronder zenmeditatie, vingermudra's en vastendagen. Zijn doel was om zijn ademhaling te harmoniseren terwijl hij specifieke punten op zijn lichaam vasthield om zijn ongemak te verminderen. Hij noteerde in zijn dagboek een pulserende vuurstroom door zijn lichaam en daarna verdwenen al zijn kwalen. Hij was in staat om de berg af te lopen en wijdde zo zijn leven aan jaren van studie om te begrijpen hoe hij genezen was. Hij documenteerde zijn ervaring door middel van journaalposten en illustraties, wijdde zijn onderzoek aan het welzijn van de hele mensheid en dit is te zien in het Imperial Shinto Shrine in Japan. Hij volgde de patronen en routes van energie en vloeistoffen door het lichaam. Zijn gedetailleerde illustraties en documenten maken vandaag deel uit van het leermateriaal in JSJ-leerboeken. Door zijn kennis van wetenschap, intiem begrip van anatomie en uitgebreide praktische ervaring met mensen en dieren, had Jiro dit diepgaande vermogen om te genezen. Hij had de vroege vorm ontdekt van wat Jin Shin Jyutsu vandaag is. Jiro hielp mensen van daklozen tot de koninklijke samenleving en de keizerlijke families in Japan.

34 jaar na zijn eerste ontdekking in 1912 begon Jiro anderen les te geven en de kennis en methoden van Jin Shin Jyutsu door te geven. Hij standaardiseerde zijn informatie in basisprincipes om te leren. Met de bedoeling Jin Shin Jyutsu door te geven aan de rest van de wereld, gaf Jiro Murai 'het stokje' door aan een vrouw genaamd Mary Burmeister. Ze was een Amerikaanse vertaler die de leer van Jiro voldeed in een pakket dat klaar was voor de 'westerse wereld'. Mary ontmoette Jiro in 1940. In 1960 stierf Jiro Murai. Mary ging verder in Amerika om Jin Shin Jyutsu les te geven en mensen te behandelen. Het nieuws verspreidde zich al snel over deze Japanse vrouw met genezende handen in Los Angeles en vrij snel werkte Mary dag en nacht. In 1965 begon Mary Jin Shin Jyutsu les te geven. Ze geloofde in het innerlijke vermogen van mensen om zichzelf te helpen door technieken en hun ademhaling te harmoniseren. Mary gaf jarenlang les en had een hand in het creëren van veel JSJ-instructeurs en lesmateriaal. Helaas stierf Mary in 2008 door een abrupte val en dit maakte een einde aan haar lerarencarrière en haar leven. Terug in Japan; Haruki Kato, ook een van de wonderkinderen van Jiro Murai, werd de directe opvolger van Jiro genoemd. Een generatie later deelt zijn zoon, Sadaki Kato, Jin Shin Jyutsu nog steeds lokaal en internationaal vandaag. Informatie over zijn cursusaanbod is online toegankelijk.

In zijn eenvoud gaat de essentie van Jin Shin Jyutsu over 'in het moment zijn'. We zitten stil en luisteren. Onze adem gebruiken samen met ons natuurlijk vermogen om onszelf te helpen. We gebruiken onze ademhaling, we gebruiken onze handen en onze aangeboren levensenergie die we allemaal bezitten. Jin Shin Jyutsu was door Jiro Murai bedoeld als een 'geschenk' aan de wereld en dat is het echt.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page